Kanalla täytetyt uuniperunat
Kananpojan jauheliha on ihanan murea täyte uuniperunoihin. Broileritäytteisistä perunoista saat herkullisen tarjoilun juhlavampaankin illallispöytään.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g
6 kpl suuria jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreettä
200 g maustettua tuorejuustoa (esim. kantarelli tai yrtti)
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
n. 150 g Briejuustoa
Resepti
Pese perunat ja pistele kuoreen reikiä haarukalla. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Anna perunoiden hetki jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.
Ruskista ja murusta jauheliha pannulla rypsiöljyn kera. Lisää tomaattipyree ruskistamisen loppuvaiheessa. Sekoita joukkoon tuorejuusto, suola ja pippuri. Nosta pannu liedeltä.
Leikkaa perunoihin syvät viillot ja purista ne auki. Jaa täyte perunoiden sisään ja leikkaa juustosta viipaleet täytteen päälle. Pidä perunoita vielä 225-asteisessa uunissa n. 5 min, kunnes juusto on hieman sulanut.
Herkuttele!
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton