Kananpoika confit ja bucatini-pastaa

Kananpoika confit ja bucatini-pastaa

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Bucatini-tyyppisen pastan hienous piilee siinä, että pastan ontto rakenne kerää talteen kastiketta ja makuja. Kananpoika-confitia kannattaa hitaan valmistuksen vuoksi tehdä kerralla isompi määrä, jolloin siitä riittää useampaankin ruokailukertaan.

470 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg

1 l rypsiöljyä/ankanrasvaa
1 pnt timjamia
2 rkl karkeaa merisuolaa

Pasta:
250 g bucatini-pastaa
6 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 salottisipulia viipaloituna
1 dl valkoviiniä
1,5 dl kanalientä
1 dl raastettua pecorino-juustoa
1 tl chilihiutaleita
1 rkl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa


Resepti

Levitä koipireidet laakeaan astiaan ja ripottele päälle merisuola. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään kuudeksi tunniksi. Tämän jälkeen pyyhkäise ylimääräinen suola pois koipireisien pinnalta ja laita ne kattilaan tai pataan. Lisää päälle öljy, ankanrasva sekä timjamin oksat. Hauduta 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes koipireidet ovat erittäin mureita. Nosta koipireidet pois öljystä ja valuta huolellisesti. Kun koipireidet ovat jäähtyneet revi ne käsin pieniksi suikaleiksi.

Valmista pasta. Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Freesaa tällä välin salotti- ja valkosipulit oliiviöljyssä niin, että ne alkavat pehmetä. Lisää pannulle chilihiutaleet ja jatka hetki freesausta. Lisää pannulle valkoviini ja anna kiehua noin puoleen. Kaada joukkoon kanaliemi ja kiehauta hetki kasaan. Lisää pannulle valutettu keitetty pasta ja pecorino. Anna hetki hautua, että kastike paksunee hieman.

Sekoita joukkoon revitty koipireisi-confit ja hienonnettu basilika.

  • Laktoositon Laktoositon