Kananpojalla täytetyt munakoisot
Kermaisella kanakastikkeella täytetyt munakoisot ovat täynnä ihanaa täyteläistä makua. Hunaja fileesuikaleet sopivat tähän ruokaan kuin nokka kananpojalle. Voit kokeilla myös korvata munakoison kesäkurpitsalla – toimii!
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale hunaja 450 g
1 kourallinen babypinaattia
½ pnt basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 prk Fraîche-kermaa (Arla)
1 dl parmesaania
suolaa
2 munakoisoa
Lisäksi:
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
Resepti
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Puolita kirsikkatomaatit. Ruskista fileesuikaleet kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Lisää pannulle valkosipuli ja kirsikkatomaatit ja jatka hetki freesaamista. Lisää joukkoon Fraîche-kerma ja kiehauta. Silppua basilika ja lisää silppu sekä pinaatti kastikkeeseen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
Halkaise munakoisot pitkittäin ja koverra puolikkaita hieman niin, että kastike pysyy hyvin kyydissä. Laita munakoisot uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes munakoisot alkavat pehmenemään ja saamaan hieman väriä.
Ota munakoisot pois uunista ja kuorruta ne kanakastikkeella. Raasta päälle parmesaania ja lorauta pintaan oliiviöljyä. Laita pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista kymmenisen minuuttia, kunnes täytetyt munakoisot ovat kauniisti paistuneet.
Rouhi päälle mustapippuria ja tarjoa.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon