Kananpojan Grilliboxi, maalaislohkoperunat ja mojo verde
Grilliboxi on näppärä kesäruoka, jonka voit valmistaa grillissä tai uunissa.Voit halutessasi myös esikypsentää kanapaloja uunissa noin 15 minuuttia ja kypsentää loppuun grillissä. Rapeapintaiset maalaislohkoperunat maistuvat ihanilta, kun dippaat niitä maistuvaan mojo verde -kastikkeeseen.
4-6 annosta
-
Uuniin
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Grilliboxi n. 1,7 kg
Maalaislohkoperunat:
1 kg perunoita (kiinteämaltoinen)
1 kokonainen valkosipuli
½-3/4 dl rypsiöljyä
1-2 tl kuivattua rosmariinia
suolaa
Mojo verde –kastike:
6 valkosipulinkynttä tai 2 yksikyntistä valkosipulia
½ tl suolaa
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 ruukku korianteria
2 dl oliiviöljyä
1 rkl fariinisokeria
Resepti
Esivalmistele perunat. Pese perunat juuresharjalla, mutta älä kuori. Leikkaa perunat reiluiksi lohkoiksi ja laita kulhoon. Kuori valkosipulit ja lisää kynnet kokonaisina perunoiden joukkoon. Kaada päälle rypsiöljy, kuivattua rosmariinia ja suolaa. Sekoita.
Esikypsennä Grilliboxin aineksia leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä noin 15 minuuttia tai laita suoraan grilliritilälle. Grillaa kunnes kana on kypsää.
Kypsennä perunalohkot grillivuoassa tai grilliparilalla välillä käännellen.
Valmista kastike.
Kuori valkosipulit ja lisää muut kastikkeen ainekset kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku.
Tarjoa kastike grillattujen kanapalojen ja maalaislohkoperunoiden kanssa.
Lisää kesäisiä reseptejä löydät osoitteesta kariniemen.fi/grillaus
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen