Kananpojan jättipihvi, rapeaksi paahdetut valkosipuliperunat ja romescoa
Rapeaksi paahdetut valkosipuliperunat kananpojan fileepihvin kaverina ovat parasta miesmuistiin. Vielä kun kylkeen laittaa oikein viimeisen päälle romescon, niin huhhuh!
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileepihvi hunaja 1 kg
500 g pieniä perunoita, esim. siikli
5 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Romesco-kastike:
2 paprikaa
4 tomaattia
3 valkosipulinkynttä
n. ½ dl oliiviöljyä
1 dl cashewpähkinöitä
½ dl tomaattipyreetä
2 rkl siiderietikkaa
1 punainen chili
rouhittua mustapippuria
suolaa
Resepti
Halkaise paprikat ja poista siemenet. Puolita tomaatit ja kuori valkosipulit. Laita paprikat, tomaatit, chilit, pähkinät ja valkosipulit uunipellille. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset saavat paahteisen värin ja ovat pehmeitä. Kippaa paahdetut kasvikset kattilaan. Lisää mukaan oliiviöljy, tomaattipyree sekä siiderietikka ja hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Soseuta romesco sauvasekoittimella sileäksi ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.
Puolita perunat ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita perunat, valkosipulit, oliiviöljy, suola ja rouhittu mustapippuri kulhossa. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja paahda perunoita uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniisti paahtuneita ja kypsiä.
Paista pihvit kypsäksi paistinpannulla tilkassa öljyä 5-10 minuuttia kummaltakin puolen tai paista ne uunissa 220-250°C:ssa n. 10-15 minuuttia.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon