Kananpojan jättipihvi, rapeaksi paahdetut valkosipuliperunat ja romescoa

Kananpojan jättipihvi, rapeaksi paahdetut valkosipuliperunat ja romescoa

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Rapeaksi paahdetut valkosipuliperunat sitruunalla ja mustapippurilla maustetun Kananpojan kaverina ovat parasta miesmuistiin. Vielä kun kylkeen laittaa oikein viimeisen päälle romescon, niin huhhuh.

45 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Iso fileepihvi Sitruuna & Pippuri oliiviöljy 500 g

500 g pieniä perunoita, esim. siikli
5 valkosipulin kynttä
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Romesco-kastike:

2 paprikaa
4 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
n. ½ dl oliiviöljyä
1 dl cashewpähkinöitä
½ dl tomaattipyreetä
2 rkl siiderietikkaa
1 punainen chili
rouhittua mustapippuria
suolaa


Resepti

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Puolita tomaatit ja kuori valkosipulit. Laita paprikat, tomaatit, chilit, pähkinät ja valkosipulit uunipellille. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset saavat paahteisen värin ja ovat pehmeitä. Kippaa paahdetut kasvikset ja leipäpalat kattilaan. Lisää mukaan oliiviöljy, tomaattipyree sekä siiderietikka ja hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Soseuta romesco sauvasekoittimella sileäksi ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.

Puolita perunat ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita perunat, valkosipulit, oliiviöljy, suola ja rouhittu mustapippuri kulhossa. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja paahda perunoita uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniisti paahtuneita ja kypsiä.

Kuumenna raitaparila/grilli savuavan kuumaksi. Pariloi tai grillaa Kananpojan Isoja fileepihvejä noin 3 minuuttia per puoli ja laita folion sisään vetäytymään.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon