Kananpojan koipinuijat sweet & sticky
Nämä makoisat kananpojan koipinuijat ovat mitä mainiointa kesägrillattavaa, mutta maistuvatpa ne talvellakin. Glaseerauskastikkeen voit hyvin valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä ja keskittyä nautiskeluun grillaillessa.
4 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipipala maustamaton n. 1 kg
suolaa
Sweet & sticky BBQ -kastike:
1,5 dl soijaa
1 dl riisiviinietikkaa
5 rkl palmu- tai ruokosokeria
2 rkl seesaminsiemeniä
5 kpl tähtianiksia
2 tl chilihiutaleita
5 cm inkivääriä
6 valkosipulin kynttä
Punakaalisalaatti:
½ pieni punakaali
1 dl tuoreita tai pakasteherneitä
½ dl purkkimaissia
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl sherryviinietikkaa
½ dl vaahterasiirappia
suolaa maun mukaan
muutama rouhaisu mustapippuria
Resepti
Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Murskaa herneet kevyesti ja sekoita suikaleet, herneet ja valutetut maissit keskenään.
Sekoita oliiviöljy, sherryviinietikka, vaahterasiirappi, suola ja mustapippuri keskenään ja kaada kastike salaatin joukkoon.
Sekoita sweet & sticky BBQ -kastikkeen ainekset keskenään kattilassa. Kiehauta ja anna poreilla 15 minuuttia.
Grillaa koipinuijia keskilämmöllä noin 40 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä. Mausta suolalla. Glaseeraa nuijat sweet & sticky BBQ -kastikkeella grillauksen loppuvaiheessa.
Tarjoa glaseeratut kananpojan koipinuijat punakaalisalaatin kera.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon