Kananpojan Koipipalat Chili-Salsa ja Pico de gallo

Kananpojan Koipipalat Chili-Salsa ja Pico de gallo

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Kariniemen on tuonut markkinoille kesän grillikauteen herkulliset Kananpojan Chili-salsa Koipipalat, jotka maistuvat sellaisenaan raikkaan lisäkkeen kanssa tai osana muuta grilliruokaa. Grillaa seuraksi halloumiviipaleita. Nämä sopivat erinomaisesti myös rentoihin kesäjuhliin. Tämä resepti on tehty yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

50 min

4 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipipala marinoitu n. 1,5 kg

 

Grilliin:

oliiviöljyä

Pico de gallo:

200 g miniluumutomaatteja
½ pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ mieto chili
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
½ ruukku korianteria

Lisäksi:

4 viipaletta maalaisleipää
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 pkt halloumijuustoa


Resepti

Ota Kananpojan Koipipalat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Valmista pico de gallo. Puolita miniluumutomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita miniluumutomaatit, sipuli, valkosipulinkynsi ja mieto chili keskenään. Purista joukkoon sitruunan mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Hienonna joukkoon korianteria. Sekoita ja tarkista maku.
Kuumenna grilli ja sivele pinta kevyesti oliiviöljyllä.

Laita Kananpojan Koipipalat grilliin ja grillaa käännellen, kunnes pinta on kauniin värinen. Kun pistät koipipalaa esimerkiksi haarukalla, kypsästä koivesta irtoaa kirkasta nestettä.

Leikkaa leipä viipaleiksi ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sivele maalaisleipäviipaleet oliiviöljyllä molemmin puolin ja paahda grillissä käännellen. Ripottele pinnalle jo alkuvaiheessa hienonnettua valkosipulia.

Grillaa vielä nopeasti kuumassa grillissä viipaloitua halloumia.
Tarjoa koipipalat kylmän pico de gallon, paahdetun leivän ja lämpimän halloumin kanssa.

  • Laktoositon Laktoositon