Kananpojan paistivartaita, grillattuja scampinpyrstöjä ja sitruuna-aiolia

Kananpojan paistivartaita, grillattuja scampinpyrstöjä ja sitruuna-aiolia

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Kanan ja äyriäisten yhdistelmä on klassikko varsinkin kreolikeittiössä. Esimerkiksi pulskat scampit ovat ihanan maukkaita kananpojan kanssa, mutta voit käyttää tähän lähestulkoon mitä tahansa rapuja.

35 min

4 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistivarras hunaja-BBQ n. 500 g

150 g scampinpyrstöjä tai muita isoja ravunpyrstöjä
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Sitruuna-aioli:

1 kananmuna
1 rkl siiderietikkaa
½ rkl Dijon-sinappia
2 valkosipulin kynttä
2 dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
½ sitruunan mehu


Resepti

Riko kananmuna kapeapohjaiseen korkeareunaiseen astiaan. Lisää mukaan siiderietikka, Dijon, valkosipuli ja suola. Laita sauvasekoitin astian pohjalle ja aloita soseuttamaan. Ala lisäämään rypsiöljyä samalla soseuttaen. Kun kastike alkaa emulgoitumaan, rupea nostamaan sauvasekoitinta sitä mukaa ylöspäin, kunnes kaikki öljy on kaadettu mukaan ja kastike on kokonaan emulgoitunut majoneesiksi. Mausta lopuksi sitruunamehulla.

Grillaa paistivartaat kuumassa grillissä molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta paistivartaat grillin yläritilälle miedompaan lämpöön kypsymään ja anna kypsyä vielä noin 15 minuuttia.

Pyöräytä scampinpyrstöt oliiviöljyssä ja grillaa kuumassa grillissä noin minuutti per puoli. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa grillatut Kananpojan Paistivartaat scampinpyrstöjen, raikkaan sitruuna-aiolin ja paahdettujen pinjansiementen kera.

 

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon