Kananpojan rintaa, paahdettua munakoisoa ja bagna caudaa

Kananpojan rintaa, paahdettua munakoisoa ja bagna caudaa

Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 10 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Leikkaa munakoisot pitkittäin lohkoiksi noin neljään osaan. Lorauta päällä oliiviöljyä ja hiero pintaan suola, mustapippuri ja timjami.
  • Paahda 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes munakoisot saavat kauniin paahteisen värin.
  • Valmista tällä välin bagna cauda. Hienonna valkosipulit, anjovis ja rakuuna hienoksi.
  • Kuumenna rypsi, -ja oliiviöljy sekä voi pienessä kattilassa. Kun voi alkaa vaahdota, lisää mukaan valkosipuli, anjovis ja rakuuna. Anna poreilla kevyesti muutaman minuutin ajan.
  • Mausta sitruunamehulla, raastetulla kuorella, suolalla ja pippurilla.
  • Paista fileepihvit kypsiksi noin 5 minuuttia per puoli pienessä määrässä rypsiöljyä ja anna vetäytyä hetki.
  • Tarjoa omena-pippuri fileepihvit paahdetun munakoison ja bagna caudan kera. Voit myös halutessasi raastaa pinnalle hieman parmesaania.

Kokeile reseptejä