Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kananpojan rintaa, tattikastiketta, beluga-linssejä Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Kananpojan rintaa, tattikastiketta, beluga-linssejä

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Syksyinen juhlaruoka, upeiden herkkutattien ja kananpojan syntisen kermainen kimppa. Valmista lisukkeet hyvissä ajoin etukäteen, vaikka edellisenä iltana. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

30 min

3 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Rintafilee maustamaton n. 550 g

suolaa ja mustapippuria myllystä
3 rkl voita
kasvisöljyä
2 rkl ruohosipulia pilkottuna


Linssilisuke
3 rkl oliiviöljyä
1 lehtisellerin varsi
1 porkkana
1 iso sipuli
200 g Beluga-linssejä (tai ihan tuiki tavallisia vihreitä linssejä)
4 dl kanalientä
0,5 dl siideri- tai sherryetikkaa
(punaviinietikkakin käy)

Sienikastike
iso kourallinen kuivattuja herkkutatteja
pari desilitraa vettä
5-6 tuoretta herkkusientä
2 rkl voita
4 dl kanalientä
1,5 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 kevätsipulia pilkottuna


Resepti

Nosta broileri huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Mausta.

Lämmitä voi ja öljy pannulla. Paista ensin kananpojan rintafileet nahkapuoli alaspäin kolme minuuttia, käännä ja paista toiset kolme minuuttia. Paista vielä sen jälkeen noin viisi minuuttia välillä käännellen.

Tarjoa siivutettuna linssien ja tattikastikkeen kera. Koristele ruohosipulisilpulla.

Linssilisuke:
Lämmitä öljy pannulla. Pilko selleri, porkkana ja sipuli hienoksi. Freesaa kasviksia lempeällä lämmöllä pehmeiksi 8-10 minuuttia. Lisää linssit ja kanaliemi. Anna kiehahtaa. Laske lämpöä, laita kansi päälle ja hauduta noin 20 minuuttia, tai kunnes linssit ovat kypsiä, mutta niissä on vielä purutuntumaa. Lisää lopuksi etikka ja loraus oliiviöljyä.

Sienikastike:
Kaada tattien päälle pari desiä kiehuvaa vettä ja anna liota 20 minuuttia. Pilko herkkusienet suikaleiksi ja ruskista pannulla voissa. Valuta kuivatut sienet, mutta älä heitä liotusvettä pois.

Paista liotettuja tatteja pannulla voissa muutama minuutti. Lisää ruskistetut herkkusienet, tattien liotusvesi ja kanaliemi. Paista pari minuuttia ja lisää sitten liotusvesi ja kanaliemi. Anna nesteen kiehua puoleen alkuperäisestä määrästä. Lisää lopuksi kerma ja hauduttele, kunnes kastike tiivistyy hieman. Mausta mustapippurilla, ja lisää vielä tarvittaessa suolaa.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.