Kananpojan savustettu juhlapaisti

Kananpojan savustettu juhlapaisti

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Kariniemen Kananpojan Savustettu Juhlapaisti sopii joulupöytään niin kuumana kuin kylmänäkin. Lisukkeiksi sopivat hyvin perinteiset joulupöydän antimet, mutta paahdetuilla perunoilla, hienostuneella karpalokastikkeella ja timjamilla maustetulla punasipulihillokkeella tuot joulupöytään hieman lisää juhlavuutta.

60 min

2-4 annosta

  • Uuniin Uuniin
  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Savustettu Juhlapaisti 540 g

400 g pieniä perunoita
3 rosmariininoksaa
3 rkl rypsiöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Timjamilla maustettu punasipulihilloke:

2-3 punasipulia
1 dl hillosokeria
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hienonnettua timjamia
1/3 tl rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

Juhlava karpalokastike:

2 dl demi-glacea
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl pakastekarpaloita
1 dl punaviiniä
2 rkl voita
1 rkl tummaa ruokosokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria


Resepti

Sekoita perunat, suola, rouhittu mustapippuri, rypsiöljy ja rosmariininoksat uunivuoassa. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneet ja kypsiä.

Timjamilla maustettu punasipulihilloke:

Kuori ja hienonna punasipulit. Mittaa kaikki ainekset timjamia lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia, kunnes hillo alkaa sakenemaan. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita mukaan timjami. Purkita hieman jäähtynyt hillo lasipurkkiin ja sulje kansi. Säilytä hilloke jääkaapissa.

Juhlava karpalokastike:

Silppua salottisipuli hienoksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella.

Paahda sipulisilppua, valkosipulinkynsiä ja sokeria kattilassa, kunnes ne alkavat saamaan hieman väriä. Lisää kattilaan punaviini. Kiehauta ja anna kiehua, kunnes viinistä on jäljellä noin puolet. Lisää kattilaan demi-glace ja karpalot. Anna kiehua hiljalleen, kunnes jäljellä on taas noin puolet. Siivilöi kastike ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Vatkaa kastikkeeseen lopuksi voi. Voi kiillottaa kastikkeen kauniisti ja antaa täyteläisen maun.

Kuumenna juhlapaisti nopeasti uunissa tai tarjoa kylmänä punasipulihillokkeen, karpalokastikkeen sekä paahdettujen perunoiden kera.

 

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon