Kananpojan sisäfileepihvejä, kukkakaalipyreetä ja tummaa rakuunakastiketta

Kananpojan sisäfileepihvejä, kukkakaalipyreetä ja tummaa rakuunakastiketta

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kananpojan sisäfilee sopii hienompaankin illallispöytään. Hienostunut tryffelillä maustettu kukkakaalipyree ja tumma rakuunakastike toimivat passelisti karpalo-rosmariini kananpojan lisukkeena.

40 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle
  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Sisäfileepihvi valkosipuli 500 g

Kukkakaalipyre:

1 kukkakaali nuppuina
1 dl kermaa
1 tl tryffeliöljyä
1rkl voita
suolaa

Rakuunakastike:

1 prk (2 dl) demi glace kastikepohjaa
½ dl punaviiniä
½ pnt rakuunaa
1 rkl sokeria
2 tl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria


Resepti

Kiehauta suolalla maustettu vesi kattilassa. Lisää kukkakaalit kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 10 minuuttia. Valuta kukkakaalit ja laita tehosekoittimeen voin, tryffeliöljyn ja kerman kanssa. Soseuta silkin pehmeäksi ja mausta suolalla.

Kiehauta viini ja sokeri niin, että viinistä on jäljellä noin puolet. Lisää mukaan demi glace ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Silppua rakuuna ja lisää kastikkeeseen. Vatkaa lopuksi kastikkeeseen kylmä voi.

Paista kananpojan sisäfileepihvit pienessä määrässä öljyä kypsäksi, noin 2 minuuttia per puoli.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon