Kananpojan sisäfileetä ja appelsiinirisottoa

Kananpojan sisäfileetä ja appelsiinirisottoa

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Risoton valmistaminen on helppoa, mutta vaatii aina hieman keskittymistä. Makoisan kermainen appelsiinirisotto on nappiosuma papaijalla ja sitruunalla maustetuille Kariniemen Kananpojan Sisäfileille.

30 min

2-4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Sisäfilee papaija-sitruuna 400 g

3 dl risottoriisiä (arborio)
1 appelsiini
2 salottisipulia silputtuna
n. 1 l mietoa kanalientä
1,5 dl valkoviiniä
1,5 dl parmesaaniraastetta
2 rkl voita
oliiviöljyä
suolaa


Resepti

Freesaa sipulit pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää valkoviini mukaan koko ajan puulastalla sekoittaen. Kiehauta, kunnes viinistä on jäljellä noin puolet. Lisää sekaan kauhallinen kuumaa kanalientä, muista sekoittaa koko ajan. Kun liemi on lähes kokonaan haihtunut, lisää uusi kauhallinen. Jatka tätä, kunnes riisi on juuri sopivan kypsää, eli al dente. Risoton tulee jäädä hieman puuromaiseksi. Sekoita mukaan appelsiinin kuori ja mehu, parmesaani ja 2 ruokalusikallista kylmää voita. Sekoita, kunnes juusto ja voi ovat sulaneet ja sekoittuneet risottoon. Mausta suolalla.

Paista Kananpojan Sisäfileet pienessä määrässä öljyä kypsäksi, noin 2 minuuttia per puoli. Tarjoa Kananpojan Sisäfileet appelsiinirisoton ja erilaisten yrttien kera.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon