Kanatasku piparjuuritahnalla ja paistettua riisiä

Kanatasku piparjuuritahnalla ja paistettua riisiä

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kananpojan fileet voi leikata taskuiksi, joiden sisään voi kätkeä erilaisia täytteitä oman mielikuvituksen mukaan. Kauniin mallinen broilerinfilee on näyttävän näköinen ja sopii myös juhlapöytään.

60 min

3-4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton 600 g

suolaa
150 g piparjuurituorejuustoa tai 150 maustamatonta tuorejuustoa ja piparjuuritahnaa  tai wasabia maun mukaan
½ - ¾ dl ruohosipulisilppua
öljyä paistamiseen

Paistettu riisi: 
4 dl vettä
4 dl jasmiiniriisiä 
1 rkl öljyä
1 sipuli silputtuna
pala punaista chilipaprikaa hienonnettuna
50-70 g sokeriherneenpalkoja
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 munaa
1-2 rkl soijakastiketta
1 ruukku korianteria


Resepti

Aloita riisistä. Laita riisi ja vesi kattilaan ja kiehauta. Sammuta levy ja anna riisin hautua levyn jälkilämmöllä kypsäksi  parikymmentä minuuttia. Älä kurki kattilaan kesken kypsennyksen. Mikäli käytössäsi on induktio- tai kaasuliesi, älä sammuta levyä, vaan anna riisin hautua kypsäksi miedoimmalla lämmöllä. Näin saat aasialaiseen tapaan tarjottua takertuvaa riisiä.

Riisin hautuessa kuumenna öljy wokkipannussa. Laita pannulle sipulisilppu, hienonnettua chilipaprikaa, sokeriherneenpalot ja valkosipuli. Kääntele aineksia hetki kuumassa pannussa. Lisää joukkoon keitetty riisi ja kääntele ainekset sekaisin. Riko pannulle munat ja anna niiden hyytyä hetki. Sekoita sitten kaikki ainekset tasaiseksi. Mausta ruoka soijakastikkeella. Ripottele paistetun riisin joukkoon reilusti silputtua korianteria.

Valmista seuraavaksi kanataskut. Mausta fileet suolalla. Sekoita tuorejuuston joukkoon ruohosipulisilppu. Jaa tahna kanataskujen sisään. Paista pihvit kuumassa pannussa öljyssä molemmin puolin niin, että ne saavat kauniin ruskean värin. Jatka kypsennystä uunissa 160 asteessa noin 10 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä taskut vetäytymään kypsiksi noin 10 minuutin ajaksi Tarkista kanan kypsyys. Liha on kypsää, kun siitä irtoaa kokeiltaessa kirkasta nestettä.

Tarjoa mehevät fileetaskut paistetun riisin kanssa.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen