Kanavoileipäkakut
Nämä kauniit voileipäleivokset ovat omiaan juhlapöytää koristamassa. Juustokuorrute saa ne näyttämään miltei jälkiruoalta, mutta koristeet paljastavat vieraille ruokaisan sisällön.
12 annosta
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Hunajapaahdettu filee 180 g
1 maustekurkku kuutioina
1 punainen paprika kuutioina
100 g valmista mangorahkaa, esim. Arla
200 g maustettua tuorejuustoa, esim. valkosipuli
12 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
6 viipaletta tummaa vuokaleipää, esim. Real
2 dl maitoa
Pinnalle:
200g sulatejuustoa
300 g ranskankermaa
leikkeleviipaleita
persiljaa
kirsikkatomaatteja
siemeniä, esim. auringonkukka ja kurpitsa
Resepti
Valmista täyte. Kuutioi Hunajapaahdettu filee, mutta jätä 12 ehjää viipaletta koristeluun. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Leikkaa leipäviipaleista kuori pois. Asettele työlaudalle kuusi vaaleaa leipäviipaletta, kostuta maidolla ja jaa puolet täytteestä viipaleille. Paina päälle tummat leipäviipaleet ja kostuta ne maidolla. Jaa loput täytteestä leiville ja paina loput kuusi vaaleaa viipaletta päällimmäisiksi. Kostuta vielä kerran maidolla. Anna leipien tekeytyä hetki jääkaapissa kelmulla peitettynä ja valmistele sillä aikaa kuorrute.
Sekoita keskenään sulatejuusto ja ranskankerma. Puolita leivät keskeltä suorakaiteen muotoisiksi ja kuorruta sulatejuusto-ranskankermaseoksella. Koristele leikkeleviipaleilla, puolitetuilla tomaateilla, persiljanlehdillä ja siemenillä.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia