Kannellinen kanapiirakka
Piirakan kannen alle kätkeytyy mehevä broileritäyte. Kokonaisen kananpojan kypsentäminen ja lihan erotteleminen palkitsee aivan varmasti vaivannäkösi!
8-10 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg
1 kokonainen kananpoika
Taikina:
200 g kermaviiliä
150 g voita (huoneenlämpöistä)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoa
Täyte:
purjosipuli
nokare voita paistamiseen
kokonaisen broilerin liha
2 dl kanalientä
150 g crème fraîchea
1 pussi pakasteherneitä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä.
voiteluun kananmuna
Resepti
Sekoita pehmeään voihin vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää ainesten joukkoon kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa. Taputa taikina tasaiseksi levyksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään.
Kypsennä broileri pakkauksen ohjeiden mukaan. Mausta se suolalla ja mustapippurilla. Anna broilerin jäähtyä ja erottele sen lihat luista. Revi kananliha tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Kuullota pesty ja suikaloitu purjosipuli nokareessa voita. Lisää astiaan broileri, kanaliemi, herneet, crème fraîche ja mausteet. Sekoita ainekset ja tarkista maku.
Nosta voitaikina jääkaapista ja ota siitä kolmasosa talteen kantta varten. Kauli loput kaksi kolmasosaa taikinasta tasaiseksi ja painele se voideltuun piirakkavuokaan. Muista painella taikinaa myös reunoille. Kaada täyte piirakkavuokaan ja levitä se tasaiseksi. Kauli loput taikinasta kanneksi ja asettele se täytteen päälle. Pistele haarukalla reikiä kanteen tai tee veitsellä muutama ilmareikä. Voitele kansi kananmunalla. Paista piirakkaa 200 asteessa puolen tunnin ajan. Jos pinta ruskistuu liikaa paiston aikana, peitä se alumiinifoliolla. Ota valmis piirakka uunista levittämään tuoksua koko asuntoon.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen