Karibialainen kanaburgeri
Kananpojan Minuuttipihvi® sopii täydellisesti myös burgerin väliin. Vaikka amerikkalaisten mielestä kyseessä on sandwich, mikäli sämpylän välissä on kanaa jauhelihapihvin sijaan, ei me täällä Kariniemen kotiseuduilla asiasta välitetä. Tämä on Burgeri isolla beellä.
4 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® hunaja 760 g
4 kpl hampurilaissämpylöitä esim. potato bun
4 kpl salaatinlehtiä
4 kpl tomaattiviipaleita
Inkivääriolut-sipuli:
2 sipulia
1 dl inkivääriolutta
2 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria
Jerk-ketsuppi:
1 dl ketsuppia, esim. Heinz
1 rkl valmista jerk-mausteseosta
Resepti
Sekoita ketsupin ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä.
Viipaloi sipuli. Ruskista sipuliviipaleet voissa kauniin ruskeiksi. Kaada joukkoon inkivääriolut ja anna hautua, kunnes kaikki neste on haihtunut ja sipuli alkaa karamellisoitumaan. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Grillaa Minuuttipihvejä noin 3 minuuttia per puoli ja anna vetäytyä hetki. Kuumenna sämpylät nopeasti kuumassa grillissä. Voitele burgerin pohja ja kansi reilusti jerk-ketsupilla. Asettele pohjan päälle karamellisoitua sipulia, Minuuttipihvi, salaatti sekä tomaattiviipale. Paina kansi päälle ja nauti.
-
Laktoositon