Karibialaista kananpoikaa ja sahramirisottoa
Mausteinen grillattu Kananpojan Paistileike ja täyteläinen sahramirisotto ovat täydellinen combo. Paistileikkeen pehmeys ja mehukkuus ovat omiaan tähän karibialaista henkeä tarjoavaan herkkuun.
4 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
2 rkl jamaikalaista jerk maustetta
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
Sahramirisotto:
½ sipuli hienonnettuna
2 dl risottoriisiä, esim. arborio
1 dl valkoviiniä
n. 1 l kana- tai kasvislientä
1,5 dl parmesaaniraastetta
2 rkl sitruunamehua
1 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä
0,5 g / 1 pss sahramia
Persilja-chiliöljy:
1 pnt lehtipersiljaa
1 punainen chili
1 dl rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
Resepti
Hiero oliiviöljy ja mausteseos paistileikkeiden pintaan ja anna maustua tunnin ajan. Grillaa tai paista paistileikkeitä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat mehevän kypsiä. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
Sahramirisotto:
Kuullota sipuleita oliiviöljyssä, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää mukaan risottoriisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Kaada mukaan valkoviini ja sekoittele, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt. Ala lisäämään kanalientä joukkoon desi kerrallaan. Anna edellisen liemen aina imeytyä lähes kokonaan ennen seuraavan desin lisäämistä. Jatka tätä, kunnes riisi on lähes kypsää. Ota kattila pois liedeltä ja lisää mukaan raastettu parmesaani, sahrami, voi ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja sekoita huolellisesti. Risotto saa olla aina riisipuuromaisen löysää.
Persilja-chiliöljy:
Laita kaikki ainekset kulhoon ja ”poraa” sauvasekoittajalla sileäksi. Anna maustua puolisen tuntia.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon