Karibialaista kananpoikaa ja sahramirisottoa

Karibialaista kananpoikaa ja sahramirisottoa

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Mausteinen grillattu Kananpojan Paistileike ja täyteläinen sahramirisotto ovat täydellinen combo. Paistileikkeen pehmeys ja mehukkuus ovat omiaan tähän karibialaista henkeä tarjoavaan herkkuun.

45 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle
  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g

2 rkl jamaikalaista jerk maustetta
3 rkl oliiviöljyä
suolaa

Sahramirisotto:

½ sipuli hienonnettuna
2 dl risottoriisiä, esim. arborio
1 dl valkoviiniä
n. 1 l kana- tai kasvislientä
1,5 dl parmesaaniraastetta
2 rkl sitruunamehua
1 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä
0,5 g / 1 pss sahramia

Persilja-chiliöljy:

1 pnt lehtipersiljaa
1 punainen chili
1 dl rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa


Resepti

Hiero oliiviöljy ja mausteseos paistileikkeiden pintaan ja anna maustua tunnin ajan. Grillaa tai paista paistileikkeitä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat mehevän kypsiä. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Sahramirisotto:

Kuullota sipuleita oliiviöljyssä, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää mukaan risottoriisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Kaada mukaan valkoviini ja sekoittele, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt. Ala lisäämään kanalientä joukkoon desi kerrallaan. Anna edellisen liemen aina imeytyä lähes kokonaan ennen seuraavan desin lisäämistä. Jatka tätä, kunnes riisi on lähes kypsää. Ota kattila pois liedeltä ja lisää mukaan raastettu parmesaani, sahrami, voi ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja sekoita huolellisesti. Risotto saa olla aina riisipuuromaisen löysää.

Persilja-chiliöljy:

Laita kaikki ainekset kulhoon ja ”poraa” sauvasekoittajalla sileäksi. Anna maustua puolisen tuntia.

 

 

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon