Katsu sando, umamiketsuppia ja rapeaa kaalia
Katsu sando, eli japanilainen kanasandwich syntyy helposti Kariniemen kananpojasta. Me Kariniemen Kotiseudulla käytämme leipänä ihan tavallista vehnäpaahtoleipää, mutta mikäli löydät jostain ehtaa japanilaista shokupania, suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan.
6 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® maustamaton 690 g
1 dl vehnäjauhoa
2 kananmunaa
3 dl pankojauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
12 vaaleaa vuokaleipäviipaletta
suolaa
Umamiketsuppi:
1 pieni sipuli
1 prk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyreetä
4 rkl soijakastiketta
4 rkl Worcerstershire-kastiketta
1 tl kalakastiketta
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl ruokokidesokeria
loraus rypsiöljyä
Kaali-porkkanajulienne:
100 g suippo, - tai varhaiskaalia
100 g porkkanaa
tuoretta korianteria maun mukaan
Resepti
Kuutioi ja kuullota sipuli pehmeäksi tilkassa rypsiöljyä. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna hautua sakeaksi, ketsupin paksuiseksi kastikkeeksi. Soseuta sauvasekoittimella, siivilöi ja jäähdytä.
Leikkaa kaali niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista. Leikkaa porkkanasta juliennea, eli hieman tulitikkua ohuempaa pölkkyä. Laita kaali ja porkkana jääveteen rapeutumaan noin kymmeneksi minuutiksi. Valuta ja sekoita joukkoon korianteri.
Pyörittele minuuttipihvit vehnäjauhoissa. Riko munat laakeaan astiaan ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kaada pankojauhot toiselle laakealle astialle. Pyörittele jauhotetut minuuttipihvit munamassassa ja sen jälkeen pankojauhoissa. Kuumenna paistinpannu ja paista leivitetyt minuuttipihvit rypsiöljyssä kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla.
Kanttaa leivät ja voitele ne umamiketsupilla. Kasaa päälle minuuttipihvit ja nosta umamiketsupilla voidellut kannet päälle. Paina leipiä vielä hieman kasaan ja tarjoa rapean kaalisalaatin kera.
-
Laktoositon