Kermainen kanakastike

Kermainen kanakastike "1992"

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kun hunajamarinoitu kananpoika rynnisti markkinoille vuonna 1992, alkoi kanakeittiöiden mullistus. Helpoimmillaan se tarkoitti ”keltaista kanakastiketta”, joka tarjoiltiin useimmiten riisin kanssa, mutta kokeilunhaluisimmat ja rohkeimmat tekivät siitä kanapastaa. Perinteisemmissä talouksissa kanakastike kuitenkin tarjoiltiin kuoripottujen kera, kuten lähestulkoon kaikki muukin ruoka, mitä perheen ruokalistalle kuului. Voisikin siis sanoa, että kyseessä on melkoisen monipuolinen arkiruoka!

20 min

6 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale hunaja 450 g

4 dl kuohukermaa
1 sipuli kuutioituna
½ tl currya

Lisäksi:

rypsiöljyä paistamiseen


Resepti

Ruskista kanasuikaleet ja sipuli pienessä määrässä rypsiöljyä. Lisää pannulle kuohukerma ja curry. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike on sopivan paksua.

Tarjoa kanakastike riisin tai pastan kera.