Kermainen kanakeitto
Kanankoivista saat ihanan keiton tällä reseptillä. Silkkinen liemi broilerille syntyy yhdistämällä kerma ja valkoviini, nam!
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 rasia Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg
3 dl valkoviiniä
2 sipulia lohkoina
2 sellerinvartta paloiteltuna
1 purjo paloiteltuna
muutama timjamin oksa
2 laakerinlehteä
suolaa
valkopippuria myllystä
½ dl vehnäjauhoja
3 dl kuohukermaa
Resepti
Ruskista koipireidet kauttaaltaan padassa tai korkeareunaisessa kasarissa. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehua hetki. Lisää joukkoon paloitellut kasvikset sekä yrtit ja mausteet. Kaada päälle 2 litraa vettä ja anna hautua kannen alla n. 45 minuuttia. Poista laakerinlehdet ja timjaminoksat ja anna keitoksen jäähtyä puolisen tuntia.
Nosta kanat liemestä ja revi liha säikeiksi. Lisää noin 2/3 lihasta takaisin liemen joukkoon ja soseuta keitto samettiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Kaada seos takaisin kasariin.
Sekoita vehnäjauhot ja kerma tasaiseksi liemeksi (ohenna tarvittaessa vesitilkalla) ja lisää keiton joukkoon koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia ja tarkista vielä suolan määrä. Kaada kuuma keitto kulhoihin ja annostele loput kananlihasta kulhoihin keiton päälle.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen