Kermaista tryffelikanaa ja sitruunarisottoa
Tryffelikana sitruunarisotolla tuo mukanaan ripauksen luksusta. Tätä ruokaa voi ylpeydellä tarjota myös hienommissa tilaisuuksissa. Tryffelin hienostunut maku yhdistettynä sitruunaan yksinkertaisesti toimii. Kokeile itse!
2 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 kpl Kariniemen Kalkkunan Fileepihvi miedosti suolattu 400 g
1 tl maizenaa
1 dl kuohukermaa
½ dl vettä
Tryffelivoi:
100 g voita
15 g öljyyn säilöttyä tryffelimurskaa
1/2 valkosipulin kynsi raastettuna
Sitruunarisotto:
1 pieni sipuli pieninä kuutioina
2 rkl oliiviöljyä
2 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
3-4 dl kanalientä
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
0.5 tl mustapippuria
puolikas sitruuna, mehu puristettuna ja kuori raastettuna
1 pieni nippu kevätsipulinvarsia hienonnettuna
1 rkl voita
(½ tl suolaa)
Resepti
Pehmitä voi ja sekoita mukaan tryffelimurska ja raastettu valkosipuli. Kohmeta jääkaapissa ja käytä paistamiseen.
Valmista risotto. Kuullota sipulikuutiot kattilassa oliiviöljyn kera. Lisää kattilaan riisi ja kuullota vielä pari minuuttia. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin sekoitellen. Lisää kuumaa kanalientä vähitellen ja koko ajan sekoitellen, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Risottoriisin kypsymiseen menee aikaa n. 16–18 minuuttia. Sekoita joukkoon vielä loput ainekset ja tarkista suolan riittävyys.
Paista fileepihvit tryffelivoissa pannulla ja nosta fileepihvit pannulta. Valmista seuraavaksi kastike. Sekoita maizena pannulla olevaan rasvaan ja lisää joukkoon kerma sekä vesi. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Nosta fileepihvit takaisin pannulle kastikkeen joukkoon.
-
Gluteeniton