Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kiovan kanaa Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Kiovan kanaa

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Muodikkaan epämuodikasta. Ja vielä yksi 70’s Show -klassikko, jota ilman yksikään kanakirja ei ole täydellinen: paneroitua fileetä yrttivoin siivittämänä. Eihän tästä voi olla tykkäämättä, vaikka epämuodikkaaksi pilkkaavatkin. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

60 min

3-4 annosta

  • Uuniin Uuniin
  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Rintafilee maustamaton n. 550 g

suolaa ja mustepippuriamaustevoita (ks. ohje alla)
0,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
1 dl pankojauhoja
kasvisöljyä paistamiseen

Yrtti-valkosipulivoi
100 g voita
5 valkosipulinkynttä
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl hienonnettua rakuunaa
yhden sitruunan mehu
mustapippuria


Resepti

Tee terävällä veitsellä tasku kananpojan rintafileiden keskelle. Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla. Jaa kylmä maustevoi ”taskuihin” fileiden sisään. Sulje leikkauskohdat hammas/cocktailtikulla.

Laita jauhot, vatkatut kananmunat ja pankojauhot erillisiin astioihin. Kasta broilerin fileet ensin jauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi pankojauhoissa. Dippaa vielä kerran kananmunissa ja pankojauhoissa.

Uppopaista 160-asteisessa öljyssä noin 9 minuuttia kaksi fileetä kerrallaan, tai paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Yrtti-valkosipulivoi: 
Hiero kaikki ainekset yhteen, jaa neljään osaan ja pyöritä pitkulaisiksi. Kääri kelmuun ja anna jäähtyä jääkaapissa.

Psst. 
Nimestään huolimatta Kiovan kanan reseptin alkuperä ajoittuu 1900-luvun alkupuolen Pietariin. Ohje tunnetaan myös Kievin kanan nimellä.

  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.