Kiovan kanaa Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Kiovan kanaa

icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Muodikkaan epämuodikasta. Ja vielä yksi 70’s Show -klassikko, jota ilman yksikään kanakirja ei ole täydellinen: paneroitua fileetä yrttivoin siivittämänä. Eihän tästä voi olla tykkäämättä, vaikka epämuodikkaaksi pilkkaavatkin. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

60 min

3-4 annosta

  • Uuniin Uuniin
  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton 600 g

suolaa ja mustepippuriamaustevoita (ks. ohje alla)
0,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
1 dl pankojauhoja
kasvisöljyä paistamiseen

Yrtti-valkosipulivoi
100 g voita
5 valkosipulinkynttä
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl hienonnettua rakuunaa
yhden sitruunan mehu
mustapippuria


Resepti

Tee terävällä veitsellä tasku kananpojan rintafileiden keskelle. Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla. Jaa kylmä maustevoi ”taskuihin” fileiden sisään. Sulje leikkauskohdat hammas/cocktailtikulla.

Laita jauhot, vatkatut kananmunat ja pankojauhot erillisiin astioihin. Kasta broilerin fileet ensin jauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi pankojauhoissa. Dippaa vielä kerran kananmunissa ja pankojauhoissa.

Uppopaista 160-asteisessa öljyssä noin 9 minuuttia kaksi fileetä kerrallaan, tai paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Yrtti-valkosipulivoi: 
Hiero kaikki ainekset yhteen, jaa neljään osaan ja pyöritä pitkulaisiksi. Kääri kelmuun ja anna jäähtyä jääkaapissa.

Psst. 
Nimestään huolimatta Kiovan kanan reseptin alkuperä ajoittuu 1900-luvun alkupuolen Pietariin. Ohje tunnetaan myös Kievin kanan nimellä.

  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen