KK Calvados siiderikanaa
Omenaa ja siideriä. Ja calvadosia liekitykseen! Ronskia maalaisranskalaista ruokaa parhaimmillaan. Liekittäminen on varsin turvallista toimintaa, kun muistaa, ettei pidä liesituuletinta liekitettäessä päällä ja pitää liekittämiseen käytettävän määrän alkoholia kohtuullisena. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4-6 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg
1 purjo (ei tummanvihreitä osia)
2 salottisipulia
6 rkl voita
2 hapanta omenaa kuorittuna, keskiö
poistettuna ja neljään osaan viipaloituna
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
0,5 dl calvadosta
2 dl kuivaa omenasiideriä (mielellään aitoa normandialaista)
pari oksaa tuoretta timjamia
2 laakerinlehteä
1,5 dl kanalientä
250 g tuoreita herkkusieniä puolitettuna
1 dl crème fraîchea
1 keltuainen
Resepti
Leikkaa purjo pituussuuntaan puoliksi ja pilko ohuiksi siivuiksi. Hienonna salottisipulit.
Lämmitä pari ruokalusikallista voita pannulla, lisää omenat ja paista keskilämmöllä välillä käännellen 11-13 minuuttia.
Nosta paistetut omenat lautaselle. Nosta lieden lämpöä ja lisää pannulle vähän öljyä ja voita. Suolaa ja pippuroi koipireidet ja ruskista muutama kerrallaan pannulla. Nosta ruskistetut koipireidet lautaselle. Lisää pannulle tarvittaessa voita ja öljyä ja notkistele purjoa sekä salotteja jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan.
Ota pannu pois liedeltä, lisää calvados ja sytytä palamaan. Kun liekki hiipuu, nosta pannu takaisin liedelle ja lisää siideri. Kiehauta, pienennä lämpöä ja keitä nestettä kasaan noin kolme minuuttia.
Laita broilerin koipireidet takaisin pannulle. Lisää timjami, laakerinlehdet ja kanaliemi. Anna kiehahtaa, pienennä lämpöä ja peitä kannella. Hauduttele 10 minuuttia ja lisää puolet omenoista. Jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia.
Koipireisien kypsyessä ruskista sienet pannulla voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vatkaa crème fraîche ja keltuainen yhteen pienessä kulhossa. Nosta koivet ja omenat pannulta reikäkauhalla leivinpaperin päälle. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita crème fraîche -keltuainen liemeen. Lisää kaikki ainekset pannulle ja tarjoa heti.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon