KK Cornell chiken
Broilerissa Cornellin tapaan lihan mureuttaa superhapokas marinadi. Voit syödä koivet sellaisenaan rouskuvan rapean kuoren kera salaatin kanssa tai ottaa lihat talteen ja kasata ne voileivän väliin. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4-6 annosta
-
Uuniin
-
Grilliin
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg
1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
2 dl omenasiideri- tai valkoviinietikkaa
2 rkl kanamaustetta (valmistavaraa, mikä tahansa brändi käy)
1,5 rkl merisuolaa
1,5 tl mustapippuria myllystä
8 viipaletta hyvää maalaisleipää
4 rkl voita leipien voiteluun
4 viipaletta vahvaa cheddarjuustoa
suolakurkkua
tuoretta korianteria
Resepti
Poista kananpojan koipireisistä liiat rasvat. Sekoita kanamuna, öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Laita kanapalat riittävän isoon muovipussiin ja kaada marinadi sekaan. Sulje pussi ja kääntele niin, että marinadi levittäytyy tasaisesti palojen päälle. Marinoi jääkaapissa 2-4 tuntia.
Lämmitä hiiligrilli ja jaa hiilet niin, että saat kuuman ja vähemmän kuuman puolen. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää kanat uunissa grillivastuksen alla.
Valuta liika marinadi lihojen pinnoilta. Grillaa noin 15 minuuttia palojen pinnat kiinni välillä lihoja käännellen ja marinadia pinnoille penslaten, kunnes nahka on rapeaa ja kullankeltaista.
Siirrä palat grillin epäsuoran lämmön puolelle ja kypsennä noin puoli tuntia muutaman minuutin välein käännellen ja marinadia pinnoille penslaten.
Jos kypsennät koipireidet sähköuunissa, sammuta grillivastus ja loppukypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Anna vetäytyä kymmenen minuuttia ennen tarjoamista.
Paahda leipäviipaleet ja voitele. Kasaa leipien väliin kanaa, cheddaria, suolakurkkuviipaleita ja tuoretta korianteria.