KK Jerk chiken
Kesägrillin ykkösruoka! Jamaikan kansallisruokaa on versioitu tuhansin erilaisin reseptein. Tässä ohjeessa tuntuu olevan kaikki balanssissa: chilin pinkeä puraisu, timjamin ja maustepippurin aromaattisuus ja rasvaisen rapean kuoren alla muhevaksi marinoinut broileri. Kelkkaan jääkylmäksi viilennettyä lager-olutta ja se on siinä. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4-6 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipipala maustamaton n. 1 kg
10 valkosipulinkynttä
2 habanero- tai Scotch bonnet -chiliä
5 cm:n pala inkivääriä hienonnettuna
4 kevätsipulin vartta hienonnettuna
0,5 dl timjamin lehtiä
1 dl limenmehua
1 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl maustepippuria
1 rkl merisuolaa
Resepti
Tee jokaiseen koipipalaan terävällä veitsellä syvät viillot.
Yhdistä kaikki ainekset ja aja tehosekoittimessa / sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Ota pari ruokalusikallista soosia talteen kypsän kanan maustamiseksi.
Laita kaikki koipipalat riittävän isoon muovipussiin ja kaada marinadimassa päälle. Hiero pussia niin että marinadi levittyy tasaisesti kanapalojen pinnalle. Marinoi yön yli.
Grillaa välillä käännellen, kunnes koivet ovat kauttaaltaan kypsiä ja pinnaltaan rapeita, noin 20-25 minuuttia. Sivele koipipalojen päälle jerk-soosia ja tarjoa heti.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon