Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kokonaisena paistettu kalkkuna sweet & spicy glaseerauksella

Kokonaisena paistettu kalkkuna sweet & spicy glaseerauksella

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Kokonaisena paistettu kalkkuna joulupöydässä on majesteetillinen näky. Nytpä siis isompi jengi koolle joulun viettoon ja kalkkuna uuniin. Suuri lintu vaatii aikaa maustua, joten mausteseos on hyvä hieroa pintaan jo päivää ennen paistamista.

180 min

8-10 annosta

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen kokonainen kalkkuna
2 appelsiinia
1 pnt timjamia
1 pnt rakuunaa

Mausteseos:

1,5 dl suolaa
2 rkl chipotlejauhetta
2 rkl rouhittua mustapippuria
2 rkl valkosipulijauhetta
2 rkl savupaprikajauhetta
2 rkl paprikajauhetta
1 rkl kanelia
2 rkl sokeria

Glaseerauskastike:

1,5 dl tummaa siirappia
2 tl savupaprikaa
4 tl fenkolijauhetta
50 g voita
3 kpl neilikoita
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl suolaa


Resepti

Ota sula kalkkuna huoneen lämpöön pari tuntia ennen kypsennystä. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään huolellisesti. Hiero mausteseos kauttaaltaan linnun pintaan ja anna maustua kelmutettuna jääkaapissa yön yli. Halkaise appelsiinit kahtia. Täytä linnun vatsaontelo appelsiineilla sekä timjamilla ja rakuunalla. Tökkää paistimittari rinnan paksuimpaan kohtaa varoen, ettei mittari osu luuhun. Paista 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes mittari näyttää 70 astetta. Valele lintua aika ajoin siitä irtoavalla paistiliemellä.

Mittaa glaseerauskastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen. Ota kalkkuna pois uunista ja sivele pintaan glaseeraus kastike. Nosta uunin lämpö 180 asteeseen. Laita lintu takaisin uuniin ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes nahka saa kauniin värin.

Anna kalkkunan vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.