Kokonaisena paistettua kananpoikaa ja hernepyreetä

Kokonaisena paistettua kananpoikaa ja hernepyreetä

Kokonaisaika: 100 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 10 min
  • Uuniin

    Uuniin

  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Hiero harissa ja suola kananpojan pintaan niin, että linta maustuu kauttaaltaan.
  • Kuumenna uuni 160 asteeseen. Laita kananpoika uunivuoassa uuniin ja paista noin 1 tunti 30 minuuttia, kunnes se on kauniisti paistunut ja sisälämpötila on 75 astetta.
  • Kuumenna kerma ja ras el hanout kiehuvaksi. Lisää joukkoon herneet, viipaloitu kevätsipuli sekä suola ja anna hetki kuumeta.
  • Kaada seos blenderiin ja soseuta sileäksi pyreeksi. Voit myös soseuttaa pyreen sauvasekoittimella, mutta blenderillä saat sileämmän lopputuloksen.
  • Tarjoa hernepyree kokonaisena paistetun juhlakananpojan kera.

Kokeile reseptejä