Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kokonaisena paistettua kananpoikaa ja hernepyreetä

Kokonaisena paistettua kananpoikaa ja hernepyreetä

icon star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kokonaisena paistuva kananpoika maistuu taatusti koko perheelle. Kananpojan kanssa tarjoiltava raikas hernepyree maustuu tässä reseptissä pohjoisafrikkalaisella ras el hanout -mausteella. Helppoa ja maistuvaa. Kot kot!

95 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin
  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 kokonainen kananpoika
2 rkl harissa -tahnaa
suolaa

Hernepyree:


400 g pakasteherneitä
2 tl ras el hanout -mausteseosta
2 kpl kevätsipulin varsia
1 dl kuohukermaa
suola


Resepti

Hiero harissa ja suola kananpojan pintaan niin, että linta maustuu kauttaaltaan. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Laita kananpoika uunivuoassa uuniin ja paista noin 1 tunti 30 minuuttia, kunnes se on kauniisti paistunut ja sisälämpötila on 75 astetta.

Kuumenna kerma ja ras el hanout kiehuvaksi. Lisää joukkoon herneet, viipaloitu kevätsipuli sekä suola ja anna hetki kuumeta. Kaada seos blenderiin ja soseuta sileäksi pyreeksi. Voit myös soseuttaa pyreen sauvasekoittimella, mutta blenderillä saat sileämmän lopputuloksen.

Tarjoa hernepyree kokonaisena paistetun juhlakananpojan kera.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.