Koreileva Poppis-kukko
Tee herkullisia riikinkukkoja juhliisi noutopöytää koristamaan. Nämä ovat hitti myös lastenkutsuilla!
3-4 annosta
-
Uuniin
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Poppis 200 g
1 päärynä
1 pkt kirsikkatomaatteja
1 kurkku
1 pkt vihreitä viinirypäleitä
1 porkkana
herneitä
varrastikkuja
Resepti
Lämmitä Poppiksia 10 minuutin ajan joko 200-asteisessa uunissa tai miedolla lämmöllä paistinpannulla välillä käännellen. Leikkaa kurkusta paksuja siivuja, ja halkaise ne vielä kahtia. Laita neljään varrastikkuun Poppis, viinirypäle, Poppis, kirskikkatomaatti ja lopuksi puolikas kurkku kupera puoli ulospäin. Täytä viisi muuta tikkua muuten samoin, mutta jätä ensimmäinen Poppis pois. Halkaise päärynä pitkittäin. Laita se tarjoiluastialle leikattu puoli alaspäin. Laita juuri valmistamasi herkkutikut sivuilta kiinni päärynän kapeampaan päähän. (Jos kapea osa on kovin pitkä, leikkaa siitä ensin kauniisti hieman pois.) Laita kahta erilaista valikoimaa vuorotellen siten, että yhden Poppiksen tikut tulevat reunimmaisiksi. Leikkaa porkkanasta kolmio riikinkukon nenäksi ja pienet suorakulmiot sen jaloiksi. Pistä vielä herneet kukon silmiksi ja kanna koreileva Poppis-kukko tarjolle.
Katso kaikki hauskat Poppis-reseptit täältä.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen