Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kreikkalainen varras, kurkkulabneh ja Ras el hanout -kastike

Kreikkalainen varras, kurkkulabneh ja Ras el hanout -kastike

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Tirisevien kreikkalaisten vartaiden lisukkeeksi sopii raikas kurkkulabneh. Mausteinen Ras el hanout -kastike ja tuoreet yrtit viimeistelevät annoksen. Huippukokki Teemu Laurell laati tämän reseptin Kariniemen Kotiseutupäivä -tapahtumaa varten. 

25 min

4 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1-2 pkt Kariniemen Kananpojan kreikkalainen varras 320 g

Kurkku-labneh:

4 dl  valutettua turkkilaista jogurttia
Puolikas kurkku
½ sitruunan mehu
2 rkl hunajaa
Suolaa maun mukaan

Ras el hanout -kastike:

1 pussi Ras el hanout mausteseosta (36g)
1 pieni pullo vaahterasiirappia (2 dl)
½ sitruunan mehu

Yrttejä koristeluun


Resepti

Grillaa kreikkalaisia vartaita noin 10-15 min miedolla lämmöllä välillä käännellen.

Kurkku-labneh:

Raasta puolikas kurkku. Sekoita kurkkuraaste ja valutettu jogurtti keskenään. Mausta suolalla, sitruunanmehulla ja hunajalla. Tarkista maku.

Ras el hanout -kastike:

Yhdistä Ras el hanout -kastikkeen aineet keskenään.

Asettele kreikkalaiset vartaat ja kurkku-labneh lautasille. Kaada päälle Ras el Hanout dressing ja koristele annokset yrteillä.

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.