Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kreikkalainen varras, kurkkulabneh ja Ras el hanout -kastike

Kreikkalainen varras, kurkkulabneh ja Ras el hanout -kastike

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Tirisevien kreikkalaisten vartaiden lisukkeeksi sopii raikas kurkkulabneh. Mausteinen Ras el hanout -kastike ja tuoreet yrtit viimeistelevät annoksen. Huippukokki Teemu Laurell laati tämän reseptin Kariniemen Kotiseutupäivä -tapahtumaa varten. 

25 min

4 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1-2 pkt Kariniemen Kananpojan kreikkalainen varras 320 g

Kurkku-labneh:

4 dl  valutettua turkkilaista jogurttia
Puolikas kurkku
½ sitruunan mehu
2 rkl hunajaa
Suolaa maun mukaan

Ras el hanout -kastike:

1 pussi Ras el hanout mausteseosta (36g)
1 pieni pullo vaahterasiirappia (2 dl)
½ sitruunan mehu

Yrttejä koristeluun


Resepti

Grillaa kreikkalaisia vartaita noin 10-15 min miedolla lämmöllä välillä käännellen.

Kurkku-labneh:

Raasta puolikas kurkku. Sekoita kurkkuraaste ja valutettu jogurtti keskenään. Mausta suolalla, sitruunanmehulla ja hunajalla. Tarkista maku.

Ras el hanout -kastike:

Yhdistä Ras el hanout -kastikkeen aineet keskenään.

Asettele kreikkalaiset vartaat ja kurkku-labneh lautasille. Kaada päälle Ras el Hanout dressing ja koristele annokset yrteillä.

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.