Kreikkalaista kanaa ja kaprismuussia
Yleensä syömme tätä tagliatellepastan kera ja kaavimme mehut lautaselta rapsakalla leivällä. Jos haluat vetää vähän juhlavammin, tarjoa grillattujen broilerin fileiden kera kapriksella ja timjamilla terästettyä perunamuusia (ja korvaa voi oliiviöljyllä). Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4-6 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® maustamaton 700 g
1 valkosipulinkynsi
4 rkl persiljaa
muutama timjaminoksa
2 dl Bulgarian jogurttia tai muuta maustamatonta jogurttia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Resepti
Kuori valkosipuli ja hienonna se persiljan kanssa. Riivi timjaminoksista lehdet ja hienonna. Yhdistä valkosipuli, persilja, timjami, jogurtti ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
Kaada jogurttimarinadi minuuttipihvien päälle, ja anna marinoitua muutaman tunnin jääkaapissa.
Säädä uunin grillivastus todella kuumaksi, ja grillaa rintafileitä marinadissaan pari-kolme minuuttia per puoli. Valele kypsennyksen aikana fileiden päälle välillä marinadia.
Tarjoa kapriksilla ja persiljalla maustetun perunamuusin kera.
Vinkki:
voit valmistaa aterian myös fileepihveistä. Laita fileiden päälle kelmu ja nuiji ne litteiksi.
Psst.
Tämä ohje löytyi kauan sitten lontoolaisen Book for Cooks -kirjakaupan julkaisemasta reseptikokoelmasta, ja on kuulunut oman ruokakuntani suosituimpiin kanaruokiin liki kaksikymmentä vuotta.
-
Gluteeniton
-
Runsasproteiininen