Kurpitsakanaa ja karpalohilloketta
Kanna pyhäinpäivän juhlapöytään mehevä kurpitsabroileri Amerikan malliin. Maukkaan karpalohillokkeen valmistat sillä aikaa kun kana kypsyy uunissa.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 kpl Kariniemen kokonainen kananpoika
½ rkl kanelia
1 rkl suolaa
½ rkl mustapippuria
oliiviöljyä
paistinarua
½ purjo
2 appelsiinia
1 Hokkaido-kurpitsaa (talvikurpitsa)
250 g viinirypäleitä
100 g karpaloita
1 rkl tomusokeria
Karpalohilloke:
2 appelsiinia
200 g karpaloita
1 ½ dl sokeria
Resepti
Sekoita kaneli, suola ja pippuri keskenään ja hiero maustesekoitus oliiviöljyllä voidellun broilerin pintaan. Sido kanankoivet yhteen paistinarulla. Viipaloi appelsiini ja laita appelsiiniviipaleita koipien ja siipien väliin. Laita broileri uunivuokaan ja puserra lopuista appelsiineista mehua sen päälle. Paista broileria 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Puolita ja kuori kurpitsa, koverra siemenet ja viipaloi kurpitsa. Pyörittele kurpitsaviipaleet oliiviöljyssä ja laita viipaleet broilerin kanssa samaan uunivuokaan. Jatka paistamista vielä 45 minuuttia. Huuhtele viinirypäleet ja kierittele karpalot sokerissa. Lisää rypäleet ja karpalot uunivuokaan 10 minuuttia ennen paistoajan päättymistä.
Raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinien mehu kattilaan. Lisää karpalot ja sokeri. Keitä aineksia noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Mausta hilloketta halutessasi mustapippurilla ja lisää tarvittaessa sokeria. Tarjoa valmis karpalohilloke broilerin ja uunikurpitsan kera.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen