Lämmin kanakeitto
Välimeren tomaattinen broilerikeitto lämmittää ihanasti talvipäivänä. Nauti keitto rapean maalaisleivän kanssa, niin makuelämys on täydellinen.
4-6 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g
1 rkl oliiviöljyä
2 pientä lehtisellerin vartta
1 iso valkosipulinkynsi
50 g herkkusieniä
1 tlk (á 400 g) kuorittuja säilyketomaatteja
noin 4 dl vettä
1 rkl kanaliemifondia
(25 g vihreitä ohuita pakastepapuja)
½ tl timjamia
1 tl sokeria
½-1 tl suolaa
2-3 kierrosta mustapippurimyllystä
1 dl pakastemaissia
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
Resepti
Kuullota pannulla öljytilkassa kuorittu ja silputtu sipuli ja valkosipulinkynsi, pieneksi pilkotut lehtisellerin varret sekä valkosipulimurska. Kumoa isoon kattilaan. Lisää loput öljystä pannulle ja paista siinä kananpojan fileesuikaleisiin kaunis väri. Kumoa fileesuikaleet kattilaan. Lisää paloitellut sienet, tomaattisäilykkeet, vesi, kanafondi, halutessasi pakastepavut, timjami, sokeri, suola ja mustapippurirouhe. Anna kiehua hiljaisella tulella noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa vielä maissia ja oliivit.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen
-
Vähärasvainen