Leivitetyt kananpojan pihvit ja paistettua riisiä

Leivitetyt kananpojan pihvit ja paistettua riisiä

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kariniemen Kananpojan leivitetyt Minuuttipihvit ovat todella herkullisia, meheviä ja kauniin värisiä. Leivitys on laktoositon ja gluteeniton ja sisältää riisijauhoa, kikhernejauhoa ja maissitärkkelystä. Minuuttipihvit ovat rintafileestä leikattuja ohuita pihvejä, joista valmistat helposti maistuvan arkiruoan. Paistettuun riisiin voi käyttää edelliseltä aterialta ylijäänyttä riisiä tai keittää kokonaan uutta. Paistetun riisin joukossa voi käyttää erilaisia kasviksia, joita kaapista löytyy. Raikas jogurttikastike maistuu ihanalta tämän aterian kanssa. Tämä resepti on tuotettu yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

40 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® leivitetty 600 g

rypsiöljyä paistamiseen

Paistettu riisi:

n. 3 dl raakaa jasmiiniriisiä (8 dl kypsänä)
1 sipuli
2 porkkanaa
½ punainen paprika
1-2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä
2-3 rkl soijakastiketta
½-1 ruukku tuoretta korianteria

Jogurttikastike:

300 g turkkilaista jogurttia
½ limen mehu
1-2 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
ripaus suolaa
tuoretta minttua maun mukaan


Resepti

Ota Kananpojan Minuuttipihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Valmista sillä välin paistettu riisi. Mikäli riisiä ei ole valmiina, keitä riisi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Kuori ja suikaloi porkkanat ja leikkaa paprika pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna rypsiöljy wokkipannussa ja lisää pannulle kasvikset. Kääntele hetki. Lisää riisi ja jatka paistamista. Riko joukkoon kananmunat ja anna seoksen seistä hetki, kunnes kananmunat alkavat hyytyä. Sekoita seosta ja mausta soijakastikkeella, mustapippurilla ja lopuksi tuoreella korianterilla. Tarkista maku.

Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista Kananpojan leivitetyt Minuuttipihvit molemmin puolin kypsäksi.

Valmista seuraksi jogurttikastike. Sekoita jogurtin joukkoon limen puristettu mehu, hienonnettua tuoretta inkivääriä, ripaus suolaa ja tuoretta minttua hienonnettuna. Tarkista maku.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon