Liekkisiivet appelsiinikastikkeella
Tulisesti maustetut kananpojan Liekkisiivet ovat mainiota kesäruokaa. Grillatut kanansiivet sopivat hyvin osaksi ateriaa tai ihan vain naposteltavaksi vaikkapa saunan jälkeen. Liekkisiivet ovat makuelämys jo sellaisenaan, mutta voit tuoda uuden säväyksen niiden aromiin itsetehdyllä appelsiinikastikkeella.
3-4 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Liekkisiivet® 700 g
1 appelsiini
2 kevätsipulin vartta
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
1 rkl sokeri
Resepti
Valmista ensin kastike:
Pese appelsiini huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta sen keltainen kuoriosa talteen.
Poista veitsellä appelsiinin valkoinen osa ja leikkaa varovasti hedelmäosa kalvojen väleistä kuoriraasteen joukkoon.
Lisää hienonnetut kevätsipulit varsineen, murskattu valkosipulinkynsi ja öljy.
Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kastike tasaiseksi.
Grillaa Liekkisiivet miedolla lämmöllä 20 - 30 min, kunnes ne ovat kypsiä.
Nostele valmiit Liekkisiivet kulhoon ja sekoita kastike joukkoon.
Tarjoile heti.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon