Makoisa kanarisotto
Broileririsotto on takuuvarmaa herkkua, joka tällä reseptillä sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Onhan mukana kuivaa vermuttia ja vahvaa timjamia, mmm. Valmistusvaiheessa ei kannata hätäillä eikä raaka-aineissa pihistellä! Makoisan risoton salaisuus piilee Kariniemen Kananpojan mehevissä paistisuikaleissa, jotka fileetä rasvaisempina ovat erityisen hyviä haudutettavissa ruoissa.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistisuikale maustamaton 250 g
75 g voita
1 iso tai 2 pientä salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 varsi lehtiselleriä
3 dl risottoriisiä
1 ½ dl kuivaa vermuttia tai kuivaa valkoviiniä
1 ½ l kanalientä
10 oksaa vahvaa timjamia
1 dl parmesaania raastettuna
mustapippuria myllystä
merisuolaa
loraus hyvää oliiviöljyä
Resepti
- Aloita risoton tekeminen esivalmisteluilla. Lämmitä kanaliemi kattilassa. Kuori ja pilko sipulit ja varsiselleri. Mittaa riisi ja viini valmiiksi kippoihin. Aseta parmesaani ja mausteet käden ulottuville.
- Aloita ruskistamalla fileesuikaleet tilkassa öljyä pannulla. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja jätä sivuun odottamaan.
- Sulata 50 grammaa voista reilunkokoisessa kattilassa, lisää sinne sipulit ja lehtiselleri ja anna niiden kuullottua. Kattilan kuuluu olla kuuma, joten varo etteivät sipulit pala.
- Parin minuutin päästä lisää kattilaan riisi ja jatka sekoittamista. Kun riisinjyvät ovat muuttuneet hieman läpikuultaviksi, kaada niiden päälle viini. Kattilan kuuluu sihahtaa kunnolla. Kun alkoholi on haihtunut pois, voit alkaa pikkuhiljaa kypsentää riisiä lisäämällä kattilaan kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita samalla koko ajan risottoa, jotta se ei pala pohjaan. Lientä voi laittaa lisää aina kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiiin. Aikaa menee noin 15-20 minuuttia. Odota, että riisi on lähes kypsää. Kypsänä riisi tuntuu hieman napakalta, mutta ei kuitenkaan raa’alta.
- Revi sormin timjamin lehdet rangoista ja lisää ne riisin joukkoon. Laita kattilaan myös broilerin fileesuikaleet, parmesaani ja loput 25 grammaa voita. Sekoita ruoka kunnolla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Viimeistele risotto mustapippurirouheella, lorauksella oliiviöljyä ja timjaminoksalla. Tarjoile heti.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen