Marinoitu kanasalaatti
Tämä raikas broilerisalaatti sopii hyvin pikkujoulupöytään tai muihin illanistujaisiin. Salaatin tyylikäs ulkonäkö koristaa kauniisti pöytää ja houkuttelee maistamaan.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale valkosipuli 450 g
2 rkl rypsiöljyä tai avokadoöljyä
vettä
suolaa
1 keltainen porkkana
1 oranssi porkkana
1 violetti porkkana tai 3 oranssia porkkanaa yhteensä
2 isoa sipulia
200 g miniluumutomaatteja
n. 250 g suolaliemeen säilöttyjä artisokansydämiä (valutettu paino)
2 punaista suippopaprikaa
Marinadi:
¾ dl sitruunalla maustettua avokadoöljyä tai avokadoöljyä
½ dl limemehua tai balsamiviinietikkaa
½-1 punainen chilipaprika hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
Koristeluun:
minttua
Resepti
Keitä porkkanat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi ja valuta. Kuori ja paloittele kypsät porkkanat sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja lohko sipulit, puolita miniluumutomaatit ja leikkaa valutetut artisokansydämet pienemmiksi paloiksi. Leikkaa paprikat puoliksi ja poista siemenet. Paahda paprikoita kupera puoli ylöspäin 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa väriä. Vedä kuori pois ja leikkaa paprikat sopiviksi suupaloiksi. Sekoita ainekset keskenään.
Kuumenna öljy ja paista Kananpojan fileesuikaleet kauttaaltaan. Jäähdytä suikaleet ja lisää ne sitten muiden ainesten joukkoon. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada se muiden ainesten sekaan. Anna seoksen maustua muutama tunti. Rouhi lopuksi salaatin pinnalle hieman mustapippuria ja koristele se vielä tuoreella mintulla.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen