Marokkolainen kanatabouleh
Marokkolaiseen keittiöön kuuluu tabouleh-salaatti. Vehnästä valmisettuun bulguriin perustuva tabouleh sopii mainiosti bilepöytään, mutta myös mukaan otettavaksi lounaaksi. Broileri tekee salaatista täyttävämmän.
3-4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale hunaja 450 g
rypsiöljyä paistamiseen
5dl vettä
½ dl oliiviöljyä
½ kanaliemikuutio
2 ½ dl bulguria
3 tomaattia
3 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku persiljaa
½ ruukkua minttua
1 sitruuna (kuori ja mehu)
½ dl oliiviöljyä
½ tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua korianterin siementä
½ jauhettua muskottipähkinää
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua neilikkaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Resepti
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen oliiviöljy, liemikuutio ja bulgur ja anna kiehua kypsäksi noin 10 minuutin ajan. Kaada bulgur lävikköön ja jäähdytä se sitten kylmällä vedellä.
Paista Kananpojan Fileesuikaleet pannulla kypsiksi.
Kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna yrtit. Yhdistä bulgur, fileesuikaleet, tomaattikuutiot ja yrtit.
Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Purista sitruunan mehu ja yhdistä se öljyn kanssa. Sekoita mehu-öjlyseokseen sitruunankuoriraaste ja mausteet. Kaada öljykastike bulgurin ja fileesuikaleiden sekaan. Valmistaudu kokemaan uusi tabouleh-elämys.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen