Mausteiset kanaburgerit
Kariniemen Kananpojan Maustamaton Minuuttipihvi® sopii panerointiin mainiosti, ja näin ollen myös maukkaan burgerin väliin. Kokkiguru Hans Välimäen kehittelemä mausteinen kanaburgeri vie kielen mennessään. Kokeile ja ihastu! Vinkki: mikäli aika on kortilla tai et muuten vain jaksa alkaa paneroimaan, ovat valmiiksi paneroidut Kariniemen Kananpojan Leivitetyt Minuuttipihvit oiva ratkaisu.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® maustamaton 690 g
Marinadi:
2 dl piimää
2 kuorittua ja raastettua valkosipulinkynttä
1-2 tl tabascoa
½ tl kuivattua chiliä
1-2 tl paahdettua seesamiöljyä tai seesaminsiemeniä paahdettuina
½ sitruunan mehu ja kuori
½ tl savustettua chiliä tai paprikaa
suolaa, pippuria
Panerointi:
1 muna kevyesti vatkattuna
1 dl riisijauhoja
2 dl pankojauhoja
Majoneesi:
1 rkl ketsuppia
1 tl Dijon-sinappia tms.
1 tl curryjauhetta
½ tl savupaprikajauhetta
1 dl hyvää majoneesia
Pikkelöity punasipuli:
1 iso punasipuli ohueksi viipaloituna
½ dl etikkaa
1 dl sokeria
1 ½ dl vettä
Lisäksi:
2 hyvää burgerisämpylää paahdettuina
3-4 rkl valkosipulilla maustettua voisulaa
jääsalaattia
rucolaa
suolakurkkuja viipaloituina
Resepti
Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua hetki kylmässä ennen käyttöä.
Kiehauta pikkeliliemi ja kaada kuuma liemi silputun sipulin päälle. Jäähdytä.
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja aseta Minuuttipihvit hetkeksi marinadiin tekeytymään. Pyörittele Minuuttipihvit sen jälkeen riisijauhoissa, kananmunassa ja pankojauhoissa/korppujauhoissa ja paista nopeasti molemmin puolin reilussa öljyssä rapeiksi kullanruskeiksi pihveiksi.
Paahda sämpylät.
Kokoa ”burgereiksi” ja tarjoile esimerkiksi hyvän salaatin kera.
-
Laktoositon