Meksikolainen kanasalaatti ja tuoretomaattisalsa
Tämä meksikolaishenkisen broilerisalaatti sopii mainiosti niin lounaaksi kuin illanistujaisiin.
4-6 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
Kariniemen Kananpojan Fileesuikale hunaja 300 g
½ pieni jäävuorisalaatti
4 tomaattia
1 pieni kurkku
1 paprika
1-2 punasipulia
muutama kourallinen nachoja
1-2 limeä
Lisäksi:
2 rkl rypsiöljyä
Tuoretomaattisalsa:
1 l kiehuvaa vettä
4 keskikokoista tomaattia
1 pieni punasipuli
1-2 vartta kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
½ limenmehu
1 rkl oliiviöljyä
muutama oksa tuoretta korianteria
mustapippuria myllystä
Resepti
Leikkaa jäävuorisalaatti veitsellä ja levitä laakealle tarjoiluvadille. Lohko tomaatit ja leikkaa kurkku ja paprika sopiviksi suupaloiksi. Kuori punasipuli ja viipaloi ohuiksi renkaiksi. Levitä ainekset salaatin päälle ja ripottele joukkoon nachoja. Lohko limetit ja asettele ne salaatin joukkoon.
Kuumenna öljy pannulla ja paista kananpojan pintamaustetut fileesuikaleet kauttaaltaan. Anna suikaleiden jäähtyä hetki ja ripottele ne sitten salaatin joukkoon.
Valmista seuraksi raikas tuoretomaattisalsa.
Vedä tomaattien päälle ristikkäisviilto ja kasta ne kiehuvaan veteen, kunnes kuori alkaa irrota.
Poista kuoret ja koverra siemenet pois. Hienonna tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna kevätsipulinvarret ja valkosipulinkynsi. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon puristettua limenmehua ja oliiviöljyä. Silppua sekaan tuoretta korianteria. Mausta vielä rouhitulla mustapippurilla.
Nauti salaatti tuoretomaattisalsan kanssa.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Kevytsuolainen
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen
-
Vähärasvainen