Meksikolaisittain maustettua rapeaa kananpoikaa
Kariniemen kananpoika sopii raaka-aineeksi myös huippukokille. Katso Bocuse d’Or -joukkueen taikoma resepti. Maissisipseillä paneroitu kananpojan paistileike vie tekijänsä makumatkalle Meksikoon. ¡Arriba!
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
1 dl vehnäjauhoja
2 tl juustokuminaa
2 tl savupaprikaa
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
3 kpl kananmunia
150 g nachoja
Hiillostettu jalapenosiirappi:
1 kpl tuoreita jalapenoja
0,5 ruukkua korianteria
1 dl vaahterasiirappia
Kaali-ananassalaatti:
500 g kiinankaalia
0,5 kpl ananasta
0,5 ruukkua korianteria
150 g fetajuustoa
0,5 pss nachoja
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Chipotle-majoneesi:
1 dl majoneesia esim. Hellmann's Real
2 rkl Chipotle Tabascoa
Viimeistelyyn:
ohuelti viipaloitua punaista chiliä
hienonnettua kevätsipulia
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
Resepti
Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Leikkaa paistileikkeet pituussuunnassa puoliksi. Sekoita vehnäjauho ja mausteet. Murskaa nachot hienoksi muruksi. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki haarukalla. Leivitä paistileikkeet. Pyörittele ensin vehnäjauhoissa, seuraavaksi kananmunassa ja viimeiseksi murskatuissa nachoissa. Nosta leivitetyt kanan paistileikkeet uunin ritilälle ja kypsennä 20-30 minuuttia.
Hiillostettu jalapenosiirappi:
Leikkaa jalapeno puoliksi ja poista siemenet. Lämmitä paistinpannu savuavan kuumaksi ja hiillosta jalapenoa kuoren puolelta, kunnes pinta on musta. Pyyhi suurin osa hiillostuneesta kuoresta pois käsipaperilla. Hienonna jalapenot sekä korianteri. Sekoita vaahterasiirapin kanssa.
Kaali-ananassalaatti:
Lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Kuori ananas ja leikkaa neljään osaan. Poista kova ydin ananaksesta. Karamellisoi ananasta hiljalleen paistinpannulla, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Suikaloi kiinankaali veitsellä ohuelti. Viipaloi karamellisoitu ananas ja sekoita suikaloidun kaalin kanssa. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla, puristele kevyesti käsin. Anna seistä huoneenlämmössä 15 minuuttia. Hienonna korianteri veitsellä. Murenna fetajuusto ja nachot käsin. Sekoita tekeytyneen kaalin ja ananaksen kanssa, tarkista maku ja tarjoile.
Chipotle-majoneesi:
Sekoita raaka-aineet kulhossa ja tarjoile rapean kananpojan kanssa.
Pyöräytä rapeat paistileikkeet jalapenosiirapissa. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja sormisuolalla. Asettele tarjoilukulhoon ja koristele hienonnetulla kevätsipulilla ja viipaloidulla chilillä.
-
Laktoositon