Mexican pulled chicken open tortillas
Nämä herkkutortillat saavat sisäänsä hieman erikoisemman täytteen, maissi"puuron". Täyteläisen tortillan kuningas on kuitenkin makeansuolainen bbq pulled chicken.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg
½ pnt timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ tl rouhittua mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
Pieniä maissitortilloja
1 dl bbq -kastiketta esim. Sweet Baby Ray´s
1 punainen chili viipaloituna
Tuoretta korianteria koristeluun
Korianteriamajoneesi:
1 dl majoneesia
2 rkl korianteria silputtuna
1 tl limen mehua
½ tl sokeria
½ tl rouhittua mustapippuria
1 valkosipuli kynsi hienoksi raastettuna
Maissi”puuro”:
1 pss/200 g pakastemaissia
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 dl parmesaania raastettuna
2 rkl ranskankermaa
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä
Resepti
Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa pulled chicken valmistuksen ajan.
Hiero kaikki ainekset koipireisiin. Paista 160 asteisessa uunissa noin 1h 15min, kunnes liha on niin mureaa, että se irtoaa vaivatta luusta.
Anna koipireisien hetki jäähtyä, että se on miellyttävämpi käsitellä. Revi liha irti luista, myös herkullinen nahka. Sekoita bbq -kastike revityn kananpojan lihan kanssa sekaisin.
Freesaa salotti, - ja valkosipulit pehmeiksi tilkassa oliiviöljyssä. Lisää mukaan jäiset maissit ja jatka freesaamista kunnes maissit ovat sulaneet. Lisää parmesaani ja soseuta sauvasekoittimella karkeaksi puuroksi. Sekoita joukkoon ranskan kerma ja mausta lopuksi rouhitulla mustapippurilla.
-
Laktoositon