Mongolialainen kana
Mongolian Chicken on tämän vuoden hittiruoka! Taiwanilaiseen keksintöön perustuvaa broilerikastiketta tarjoillaan usein kiinalaisissa ravintoloissa, mutta se on myös nopea ja helppo arkiruoka.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistisuikale maustamaton 250 g
2 rkl karkeita vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
½ vihreää paprikaa
½ punaista paprikaa
2 kevätsipulin vartta
1 valkosipulinkynsi
1 rkl raastettua inkivääriä
Kastike
2 dl kanalientä (2 dl vettä + 1 rkl kanafondia)
3 rkl soijaa
3 rkl hoisin kastiketta
1 ½ rkl ruokosokeria
1 tl seesaminsiemenöljyä
Resepti
Pyörittele paistisuikaleet vehnäjauhoissa. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa tai wokpannulla. Lisää paistisuikaleet ja ruskista. Nosta paistisuikaleet lautaselle.
Huuhtele paprikat, poista valkoiset siemenkalvot ja leikkaa paprikat suikaleiksi. Huuhtele kevätsipulit ja leikkaa ne muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
Mittaa paistokasariin kanaliemi, soija, hoisinkastike, ruokosokeri, valkosipulit ja inkivääri. Kuumenna seos. Lisää joukkoon paistisuikaleet ja paprikasuikaleet. Kypsennä 6-8 minuuttia. Lisää kevätsipulinvarret ja seesaminsiemenöljy. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
Tarjoa mongolialainen kana riisin kanssa.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Laktoositon