Nirmalin kanatikka
Intialainen Chicken Tikka valmistetaan perinteisesti tandooriuunissa, mutta sen voi tehdä myös omassa kotikeittiössään. Valmista jogurttimarinadi muhimaan edellisenä päivänä, niin takaat herkullisen makuelämyksen.
3-4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton 600 g
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl murskattua valkosipulia
1 rkl inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl kuminaa
1 tl curryjauhoa
kuivattuja sarviapilan lehtiä (fenugreek)
hiukan öljyä
Resepti
Paloittele Kananpojan Rintafileet ja laita ne kulhoon. Laita sekaan ensin jogurtti ja sitten kaikki muut ainekset. Sekoita esimerkiksi käsin, kunnes marinadi on täysin sekoittunut ja joka puolella kanafileitä. Laita sekoitus jääkaappiin muhimaan yön yli.
Ota marinoituneet kanat seuraavana päivänä jääkaapista, ja laita ne 200-asteiseen uuniin, kunnes ne ovat kypsiä noin puoleksi tunniksi. Tarjoile kanatikka raidan, riisin ja naanleivän kanssa.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Kevytsuolainen
-
Runsasproteiininen