Nopea fajitas munakas
Munakas on lounasruokien kruunaamaton kunkku. Tässä reseptissä munakkaaseen lisätään ruokaisuutta fajitas-maustetuilla kananpojan paistisuikaleilla, joilla viet lounasseuralaisesi ruokamatkalle Meksikoon.
2-3 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fajitassuikale 450 g
6 kpl kananmunia
½ nippu kevätsipulia
40 g manchego-juustoa
1 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria
Resepti
Paista kananpojan suikaleet kypsiksi paistinpannulla. Viipaloi kevätsipuli ja sekoita suikaleiden joukkoon.
Vatkaa munat kulhossa kevyesti. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja laita siihen nokare voita. Lisää vatkatut kananmunat pannulle ja paista siirrellen massaa lastalla reunoilta keskelle, kunnes sinulla on kuohkea ja kermainen munakas. Munakkaan pinnan tulee olla vain juuri ja juuri hyytynyt. Mausta suolalla ja raasta pinnalle manchegoa.
Lusikoi fajitas-suikaleet munakkaan toiselle puoliskolle ja käännä toinen puoli suikaleiden päälle. Lorauta päälle hieman laadukasta oliiviöljyä ja rouhi mausteeksi mustapippuria.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon