Nopea karamellikana

Nopea karamellikana

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kiinalainen viismauste antaa tälle nopealle karamellikanalle sen ominaisen maun. Viismaustetta löytää hyvin varustelluista marketeista ja etnisistä ruokakaupoista. Lisukkeeksi tähän sopii hyvin höyrytetyt bao-sampylät, nuudeli tai vaikkapa riisi. Varoitus: tähän saattaa jäädä koukkuun!

30 min

4 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton 600 g

3 rkl tummaa ruokosokeria
1 rkl korianterinsiemeniä murskattuna
1 tl kiinalaista viismaustetta
½ dl vähäsuolaista soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 punainen chili viipaloituna
pari kierrosta mustapippuria myllystä
½ ruukkua korianteria
2 rkl seesamiöljyä paistamiseen
suolaa maun mukaan


Resepti

Leikkaa rintafileet noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista viipaleet kuumalla pannulla pienessä määrässä seesamiöljyä kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja viismausteella. Lisää pannulle sokeri ja jatka paistamista, kunnes sokeri alkaa karamellisoitumaan. Lisää pannulle murskatut korianterin siemenet ja jatka hetki paistamista. Lisää pannulle soija, riisiviinietiikka ja chiliviipaleet. Kiehauta.

Viimeistele karamellikana hienonnetulla korianterilla ja tarjoa esimerkiksi nuudelien tai bao-sämpylöiden kera.

  • Laktoositon Laktoositon