Paahdettu kasvis-kanapannu
Tässä herkullisessa uuniruoassa kypsyvät broilerin kanssa kauden kiinnostavimmat kasvikset: kukkakaali ja myskikurpitsa. Ruoka syntyy yhdellä pellillä helposti ja nopeasti, joten se sopii mainiosti myös arkeen.
Tämä Päivi Hutrin resepti voitti reseptikilpailun, joka järjestettiin yhteistyössä Maku-lehden kanssa.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale hunaja 300 g
1 pieni kukkakaali
½ myskikurpitsaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl timjamia
½-1 tl juustokuminaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
(½ tuoretta chiliä)
Päälle
1 rku tuoretta korianteria
Resepti
Huuhdo kukkakaali, irrottele siitä kukinnot reiluiksi paloiksi ja paloittele varsi. Lohko kurpitsa, leikkaa lohkot kuorettomiksi, poista siemenet ja paloittele kurpitsa. Kuori ja leikkaa sipulit paloiksi. Pilko myös valkosipulit.
Kumoa kasvikset kulhoon. Lisää öljy, balsamiviinietikka, timjami, juustokumina, suola ja pippuri. Lisää halutessasi myös puolikas chili ohuina renkaina. Sekoita ainekset keskenään niin, että mausteet levittyvät tasaisesti.
Levitä kasvisseos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.
Kääntele Kariniemen Kananpojan Fileesuikaleet pellille kasvisten lomaan. Jatka paahtamista vielä 10–15 minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
Viimeistele korianterilla.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia