Paistettua kananpoikaa ja sienirisottoa

Paistettua kananpoikaa ja sienirisottoa

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Paistetut valkosipulilla ja timjamilla maustetut kananpojan rintafileet ja sienirisotto ovat täydellinen yhdistelmä. Tähän reseptiin sopivat hyvin niin tuoreet ja pakastetut metsäsienet kuin herkkusienetkin. Risottoa valmistaessa on hyvä muistaa pitää riisi puulastalla koko ajan ”liikkeessä”, jolloin lopputuloksena on ihanan pehmeä rakenne.

35 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee paahdettu valkosipuli-timjami 590 g

 

Sienirisotto:

2 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä esim. Arborio
100 g sieniä
1 pieni sipuli
1 dl valkoviiniä
n. 8 dl kanalientä
50 g parmesaanijuustoa
1/3 ruukkua timjamia hienonnettuna
suolaa ja pippuria

Viimeistelyyn:

tryffeliöljyä
lehtipersiljaa


Resepti

Silppua sipuli ja viipaloi sienet. Lämmitä kanaliemi kuumaksi kattilassa. Kuumenna oliiviöljy toisessa kattilassa tai korkeareunaisella pannulla. Lisää sipuli, hienonnettu timjami sekä puolet sienistä pannulle ja kuullota. Lisää riisi sipulin ja sienten joukkoon ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää riisin joukkoon ensin valkoviini sekä hyppysellinen suolaa ja anna imeytyä miedolla lämmöllä. Muista sekoittaa riisiä koko ajan. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä. Sekoita koko ajan huolellisesti. Jatka näin, kunnes kaikki kanaliemi on käytetty. Risotto on valmista, kun riisi on kypsynyt al denteksi eli noin 15-18 minuutissa. Lisää nestettä, jos haluat risotosta löysempää. Mausta risotto raastetulla parmesaanijuustolla, suolalla ja mustapippurilla. Paista loput sienet voissa, mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Viimeistele risotto paistetuilla sienillä.

Paista kananpojan rintafileet tilkassa rypsiöljyä molemmin puolin kauniin värisiksi. Laita pannun päälle kansi tai toinen pannu ylösalaisin kanneksi ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kananpoika on mehukkaan kypsää.

Tarjoa paistetut kananpojan rintafileet sienirisoton kera. Viimeistele annokset tryffeliöljyllä ja lehtipersiljalla.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon