Paistettua kananpoikaa ja sienirisottoa

Paistettua kananpoikaa ja sienirisottoa

Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 10 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Silppua sipuli ja viipaloi sienet. Lämmitä kanaliemi kuumaksi kattilassa. Kuumenna oliiviöljy toisessa kattilassa tai korkeareunaisella pannulla. Lisää sipuli, hienonnettu timjami sekä puolet sienistä pannulle ja kuullota.
  • Lisää riisi sipulin ja sienten joukkoon ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää riisin joukkoon ensin valkoviini sekä hyppysellinen suolaa ja anna imeytyä miedolla lämmöllä. Muista sekoittaa riisiä koko ajan.
  • Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä. Sekoita koko ajan huolellisesti. Jatka näin, kunnes kaikki kanaliemi on käytetty.
  • Risotto on valmista, kun riisi on kypsynyt al denteksi eli noin 15-18 minuutissa. Lisää nestettä, jos haluat risotosta löysempää. Mausta risotto raastetulla parmesaanijuustolla, suolalla ja mustapippurilla.
  • Paista loput sienet voissa, mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Viimeistele risotto paistetuilla sienillä.
  • Paista kananpojan rintafileet tilkassa rypsiöljyä molemmin puolin kauniin värisiksi.
  • Laita pannun päälle kansi tai toinen pannu ylösalaisin kanneksi ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kananpoika on mehukkaan kypsää.
  • Tarjoa paistetut kananpojan rintafileet sienirisoton kera. Viimeistele annokset tryffeliöljyllä ja lehtipersiljalla.

Kokeile reseptejä