Paistettua kananpoikaa ja vohvelia - all day breakfast
Kariniemen kotiseutu goes Amerikka! Nyt olisi tarjolla Ameriikan herkkua brunssipöytään. Suolaiset vohvelit ovat valloittaneet myös kotoisen Suomen ja Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® mustapippuri-merisuola toimii niiden kanssa kuin nakutettu. Reseptissä kananpoika korppujauhotetaan, mutta voit jättää jauhotuksen ihan yhtä hyvin poiskin.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® mustapippuri-merisuola 760 g
2 dl korppujauhoja
Vohvelit:
135 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
1,5 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl voita sulatettuna
Paahdettu currymajoneesi:
1 dl majoneesia, esim. Hellmann's Real
1 tl curryjauhetta
½ valkosipulin kynsi raastettuna
1 tl sitruunamehua
1 rkl rypsiöljyä
Lisäksi:
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
vaahterasiirappia tarjoiluun
Resepti
Sekoita kananmuna, maito, suola ja sokeri kulhossa. Vatkaa joukkoon vehnäjauho pienissä erissä, kunnes taikina on rakenteeltaan sileää. Vatkaa lopuksi mukaan leivinjauhe ja sula voi. Anna tekeytyä hetki.
Kuumenna vohvelirauta täydellä teholla. Laita raudalle nokare voita ja kauhallinen taikinaa. Laita kansi kiinni ja anna paistua rauhassa, kunnes taikina turpoaa ja pinta paistuu rapeaksi. Toista.
Paahda curry ja valkosipuli rypsiöljyssä hetken aikaa, kunnes ne alkavat tuoksumaan paahteiselta. Anna jäähtyä ja sekoita majoneesiin. Mausta vielä sitruunamehulla ja laita jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.
Pyörittele kananpojat korppujauhoissa ja paista kypsiksi voi-rypsiöljyseoksessa, kunnes pinta on rapea.
Tarjoa kananpojan leikkeet vohveleiden, currymajoneesin ja vaahterasiirapin kera.
-
Laktoositon